Horaris : dilluns a dijous de 10.00 h. a 13.30 h. i de 15.00 h. a 20.30 h. Divendres de 10.00 h. a 14.00 h.
  Telefon : 937 236 612

Implantologia

Actualment una de les millors maneres de restituir les peces dentals extretes són els implants. Actualment al mercat hi ha desenes de marques comercials que ofereixen implants. A l’hora de col·locar els implants és essencial que l’implant sigui de qualitat excel·lent el pacient sigui un bon candidat a col·locar implants i l’especialista que realitza la cirurgia estigui altament qualificat.

Amb els implants, podem restaurar boques on hi falta alguna dent (implant unitari). En aquests casos se sol col·locar un Implant com si fos una arrel i després se sol posar la corona. També podem col·locar implants quan falten diverses peces. En aquest cas se sol posar tants implants com peces falten o bé
posar implants i després fer un pont.

En ambdós casos la restauració és fixa i el pacient no se la pot treure. D’aquesta manera podem posar des d’un implant fins a tota la boca

En el cas que no quedi cap dent a la boca, posem alguns implants. AI damunt hi muntem unes boles que fan que la dentadura postissa es pugui enganxar i treure com si fos un botó. Amb aquest procediment aconseguim que la dentadura no es bellugui i no hem de posar tants implants com en la dentadura fixa.

  • Fase quirúrgica
    En aquesta fase la cirurgiana només col·loca l’implant, és a dir, l’arrel. Això es fa a la clínica sota un ambient d’absoluta esterilitat i dura poca estona. És una intervenció que és absolutament indolora perquè s’anestesia amb la mateixa anestèsia que s’utilitza per a fer un empast. De manera que no cal adormir el pacient.
  • Fase d‘osteointegració
    Durant aquest temps l’implant queda totalment enterrat sota la geniva i el pacient fa vida normal sense notar res. Aquesta fase dura alguns mesos (en funció de cada cas) i és el temps que ha de transcórrer fins que l’os enganxa I’implant. En alguns casos podem posar corones provisionals a I’implant si ho necessitem per raons estètiques.
  • Fase protèsica
    Passat aquest temps podem destapar I’implant (fem que tregui el cap amb una senzilla intervenció) i col·loquem els pilars de cicatrització, és a dir, uns taps que tapen I’ implant mentre realitzem la pròtesi. Finalment col·loquem la pròtesi damunt I’implant. Aquesta pròtesi s’enganxa a I’implant a través de connexions intermèdies.

En principi qualsevol persona és candidata a portar implants però s’ha de fer un estudi exhaustiu de cada cas. En casos de diabetis mal controlades, fumadors de més d’un paquet al dia o persones amb problemes de salut  greus, es podria veure contraindicat  la utilització d’implants com a manera de restaurar la boca.

En la implantologia la possibilitat de rebuig no existeix, ja que no estem parlant d’òrgans vius. El que pot passar de forma excepcional és la no integració de I’implant. En aquest cas I’implant no s’enganxa a I‘ós i s’ha de treure.

S’espera un temps prudencial per la correcta recuperació de l’os i es torna a col·locar sense cap cost per part del pacient. És a dir, la intervenció seria totalment gratuïta.

De tota manera aquesta és una complicació rara si tots els passos se segueixen correctament. Podem dir que és altament improbable que això passi. Sobretot si com en el cas de Blanc Dental, l’especialista que col·loca els implants és una implantòloga altament qualificada amb dedicació exclusiva a les cirurgies dentals.